torsdag den 22. juli 2010

Biltur, gå i snor og træning....

I dag havde jeg besluttet at hvalpene skulle med til træning.. Synes ligesom at kunne fornemme på dem at der skal ske noget mere end "bare" at være her... (på trods af at vi virkelig aktiverer og stimulerer dem) - det er bare en fornemmelse!
Ekstra bur blev sat i bilen så der var plads til alle - man skal ikke fornægte kapaciteten af en Fiat Doblo.. 10 hunde blev det til - selvom de 8 var hvalpene :-)
2 i et bur, 3 i de to andre og Cudjo og Caia i hver deres....

Jeg ved ikke hvorfor der altid skal være en eller to der bare larmer når man kører bil!!! det var der så også i dag.. ikke noget med at sætte sig i et hjørne og hyle op - nej man går rundt med halen i vejret og larmer bare for at gøre opmærksom på at dette her passer mig ikke!!!

Efter 10 minutter var vi fremme på træningspladsen og ud kom den transportable hvalpegård - 6 hvalpe i gården og 2 i snor!
Så skulle den store verden undersøges.
Alle kom ud af hvalpegården en efter en i snor - første gang de har haft rigtige halsbånd og snor på.... NP, Irene, Charlotte og Mai-Britt gav en hånd med og gik også rundt med hvalpene - så de kom ind og ud af hvalpegården på skift flere gange!

Mai-Britt hentede Xantos - en fantastisk lækker schæferhan på 2 år - han er super til hvalpe - så ham fik de også hilst på... Da Steen var færdig med at figurere for alle hundene kom han og Viva (hans gamle schæfertæve på 10) hen til hvalpene - også hun er en super god tæve for hvalpene at hilse på....

Parkeringspladsen er tæt ved vejen og hvalpegården var placeret 10 meter fra - så de fk også rigelig med tilvænning med forbikørende biler og busser!

Hvalpene synes ubekymret over alle de nye oplevelser og omgivelser og alt hvad der skete omkring dem - dog skulle de lige vænne sig til andre gø-lyde - schæfere gør altså bare på en anden måde end en Bouvier :-)

Efter et par timer var hvalpene ved at være godt trætte - så vi pakkede bilen og kørte hjem - en anelse mindre larm på hjemturen!
Håbet var at de ville gå omkuld når de kom hjem - men nej!

De fik mad og i dagens anledning blev det også til dessert - høfligt serveret af deres mormor som synes hun skulle gylpe lidt lækkerier op til dem...
Nu er jeg ikke sart og jeg ved godt det er naturligt men hmmm.. det hører altså stadig ikke til det mest lækre.. men hvalpene er vilde med det (det er så heller ikke første gang Hazy har gylpet mad op til dem - med det resultat at når de ser hende og hun piber så render de alle rundt og søger hendes mund - resultat - opgylpet BARF mad! (råt kød))...

Og efter en lille times tid så gik de omkuld!

2 kommentarer:

  1. Jättefina bilder på valparna - tänk att vi längtade sååå efter Elvis förra året! Valparna verkar få en riktigt bra miljö- och socialiseringsträning, precis som Elvis och hans kullsyskon =). Lycka till med dem alla!

    Anna

    SvarSlet
  2. Sikke meget der er sket på de 12 dage jeg har været væk fra opdatteringerne. Dejligt at høre at alt går godt. Vi ses :o)

    SvarSlet