tirsdag den 8. juni 2010

Hvalpe i husetSå er der kommet hvalpe i huset...

Fredag sen aften begyndte Caia at vandre rundt og være en anelse utålmodig. Så skulle hun ud og så ville hun ind og så lagde hun sig og så rejste hun sig. Troeligt fulgte jeg efter og tog også løbende temperatur på hende. Da vi nærmede os kort før midnat var temperaturen 36,8 - altså et godt tegn på at fødslen ville gå i gang inden for det næste døgn.. og hvilket døgn!

Vi flyttede ind i gæsteværelset hvor hvalperummet var gjort klart.. jeg medbragte kaffe, computer, bog og tæpper og så var vi klar. Caia var dog helt overbevist om at jeg ikke skulle sove på noget tidspunkt - så natten forløb sådan nogenlunde i den orden at hver 1-1,5 time skulle hun ud og i den mellemliggende periode fordrev hun tiden med at enten kradse tæppet af mig, slikke mig i hovedet eller nærmest kravle op og lægge sig på mig for sove det skulle jeg bare ikke!

Tidlig lørdag morgen ved 6-tiden indså jeg at søvn måtte vente til et senere tidspunkt. Så jeg lavede en kop kaffe og tog et bad og prøvede at overbevise mig selv om at jeg var frisk.... en klar fornægtelse af den reelle situation!
Lørdag formiddag og eftermiddag foregik under nogenlunde samme forhold som natten og omkring ved 15-tiden måtte jeg ringe til Rene og høre hvornår han havde tænkt sig at komme hjem fra arbejde for jeg var bare nødt til at få sovet..
Da han kom hjem 2 timer senere var jeg faldet omkuld på gulvet (på et vetbed)så det lykkedes da at få lukket øjnene for en stund...

Som timerne skred frem tiltog Caias halsen og urolighed og ved 19-tiden tiltog det helt.. hun kunne ikke finde ro i hvalpekassen og der var det der gik noget op for mig.. sidste år da hun fik hvalpe fødte hun dem siddende og jeg tænkte at hun nok ikke lige var helt klar på hvad der skulle ske.. så med et håndklæde under armen gik vi ud i haven hvorefter caia satte sig et par gange og der kom så den 1. hvalp... op med hvalpen - ind i håndklædet og ind i hvalpekassen igen... så var der ro på for en stund.. så begyndte sceancen om igen og igen mobiliseret med et håndklæde gik den igen igennem huset for at ende i haven og plop der kom hvalp nr. 2.. samme tur tilbage og igen 3. gang måtte vi gentage sucessen ;-) så de første 3 hvalpe kom til verden i haven!! Formentlig havde det været ren underholdning hvis der havde været tilskuere på!!

Jeg tror Caia havde nok at se til for resten af hvalpene blev født i hvalpekassen og tak for det! det er knap så morsomt at vandre ind og ud af huset på den måde samtidig med at det blev mørkere og mørkere! Den sidste hvalp kom til verden omkring 02.30... Så var det tid til at skifte aviser og tæppe og få luftet Caia og givet hende noget at spise... og så var der ro og fred..

Der kom i alt 8 hvalpe - 4 hanner og 4 tæver. En rigtig god fordeling :-)

Caia er rigtig dygtig til at tage hånd om hvalpene og der er ro og fred i hvalpekassen - de spiser og sover - så alt er fred og idyl :-)

1 kommentar: