torsdag den 5. august 2010

Et par hektiske dage...

.. siden lørdag har der været hektisk i huset.

5 af hvalpene flyttede hjemmefra i weekenden - og det er utroligt som man knytter sig til de små! og ikke kan lade være med at knibe en tåre når de kører ud af indkørslen....
Men dejligt er det at høre fra deres nye hjem at det går godt og at alle er glade og tilfredse :-)

Frodo flyttede hjemmefra i går så nu er der næsten helt tomt.. Har også lige hørt fra Bente at det også går rigtig fint med ham :-)
Fifi og Fanta drøner rundt og terroriserer hjemmet og får tilmed sat gang i gamle Hazy der synes det er hyggeligt at lege med dem og loppebide i dem også :-) I går aftes var det hende der lagde op til leg og løb rundt med dem.

Kactus er en rigtig hyggeonkel - de kravler på ham, hænger i hans skæg og mavehår (som lige p.t. er barberet af, af andre årsager, som i kan læse om nedenfor) og han ser faktisk ud som om han synes det er fantastisk hyggeligt med de små omkring sig.

Cudjo kan stadig ikke helt forholde sig til at de ræser rundt om benene på ham, men det bliver bedre og nu hvor de kun er 2 så er det lidt lettere. Han vil egentlig gerne lege med dem men kan ikke helt finde ud af hvordan han skal forholde sig når de er så små - og når det så endelig går i gang så kan man se på ham at han stadig i en alder af 4 ikke har fattet hvor stor han er! Det ser ud som om han stadig tror han er en lille hundehvalp! (det gentager sig når han forsøger at klemme sig op på 40 cm. plads i sofaen - og det lykkes faktisk for ham at få klemt sig ned og sætte sig der og trone - utrolig hvad der kan lykkede bare man har viljen!).

Ret så heldigt at de alle tager det så fint for det er jo faktisk sådan at de to tøser skal blive boende her :-) Planen er dog at udstationere den ene af dem så det på sigt kun er den ene der bliver boende her.

Lørdag var også dagen hvor Kactus startede med at have ondt i maven - med en omgang forstoppelse!
Nu er det ikke første gang han har haft det - så jeg prøvede på bedste vis med parafinolie (har man altid på lager) og ventede og se om der skete noget. Det gjorde der ikke!
Så søndag morgen var han med på cykletur med Caia - 4 km i godt tempo for at se om der kom mere gang i maven - og igen en omgang parafinolie!
Intet skete så om eftermiddagen måtte jeg forsøge at give ham laumang med sæbevand af flere omgange - heller ikke det hjalp!
Og han blev fodret med en blanding af leverpostej og olie - det gik fint første gang jeg serverede det for ham, men så var det nok!

Så mandag morgen måtte vi afsted til dyrlægen - han fik en indsprøjtning for at sætte gang i maven og mig på apoteket for at hente laumang (med lidt anden indhold end sæbevand). Og da dyrlægens røngtenapparat var gået i stykker måtte vi lige cruise til Hillerød for at få taget billeder og retur gik det til Hørsholm igen hvor det så ud som om, at han havde spist en bold!
Nu er Kactus jo Kactus så alt kan være muligt men at spise en bold var jeg dog lidt luren ved - omvendt så kunne det ligne ham at nappe en af hvalpenes bolde og spise! (da han var lille spiste han Filips sokker og hvad han kunne komme til - men han bliver jo altså 8 om et par dage!)

Hjem igen med fornyet håb om at det nye laumang og ekstra olie samt indspøjtning og cykleture m.v. kunne sætte skub i maven.. men det gjorde det ikke og man kunne se på ham at han fik det mere skidt og træt var han også.

Så tirsdag morgen var der ingen anden udvej end at køre til dyrlægen igen for at få ham åbnet - og det blev han. Gudskelov kunne de presse og hive det ud af tarmene så de ikke også skulle åbne dem - og ud kom en rund kugle som ikke var en bold - men grus, jord og sand!!! og det var der vist en del af i tarmene på ham!
Nu har han ikke jordens bedste mave i forvejen - og han er ikke en hund der graver huller - det overlader han til Cudjo, Caia og Hazy.. og han spiser heller ikke jord, så det eneste jeg kan forestille mig er, at han får så meget jord med op når han skal tage sine bolde fra jorden - fra tid til anden er alle tænder jo smurt ind i jord når han hugger ned efter bolden! og det kan hans mave så ikke omsætte for de andre gør jo det samme og har ingen problemer.

Har dog fået fortalt og læst at "gamle" hunde kan få problemer med fordøjelse og forstoppelse - så her følger han så for første gang hvad der står i bøgerne :-)

Tirsdag ved middagstid talte jeg med dyrlægen og Kactus var ved at vågne - så ved 15 tiden kørte jeg afsted for at hente en noget træt og slingrende Kactus.
Tirsdag aften begyndte han at vågne rigtigt og jeg kunne få lidt mad i ham og natten gik fint. I går spiste han med stor appetit og der var kommet gang i maven igen.
Og han går rundt med sko og sin bamse og hygger som han plejer - så han er ved at komme helt til hægterne igen - dejligt!

Det er utroligt så påvirket man bliver når ens hunde er syge - man er jo i en helt anden verden!

I dag hvor alt er vel med Kactus og jeg har fået sidste melding fra Frodo om at alt går rigtig fint der også så vil jeg slappe af og nyde resten af min ferie!

Vi skal have træningsweekend for Bouvier her i weekenden og det bliver rigtig hyggeligt! og næste uge er planen kun at slappe af og lave så lidt som muligt :-)

1 kommentar:

  1. Dejligt at det går godt med hvalpene i deres nye hjem, MEN sikke en historie med Kactus ... dejligt at han har det godt igen :o) Kan godt mærke jeg mangler de daglige opdatteinger hos Fam. Ruud og co. Nyd nu ferien de sidste par dage og få slappet af :o)

    SvarSlet